Münadi

Münadi

Münadi:

Bir gün bir adamın rüyasında Münadi ona şöyle seslenir; “ömrünün bundan sonraki kısmının bir yarısı fakirlik diğer yarısı ise zenginlik içinde geçecektir. Buna göre ömrünün ilk yarısının mı yoksa sonraki yarısının mı fakirlik içinde geçmesini istersin.” Bu durum üzerine adam rüyasında münadiye şöyle der: "Ben evli birisiyim ben buna tek başıma karar vermek istemiyorum. Eşime de bir sorayım. Çünkü bu hayatın zorluklarını ikimiz birlikte katlanacağız ona göre karar vereyim size hayatımın ilk bölümünde mi fakir yoksa sonraki bölümünde mi fakir olacağımıza eşimle birlikte karar verelim."

 Adam sabah uyandığında rüyasında gördüklerini hanımına anlatır. Rüyasının gerçek veya gerçek olmadığını anlayamazlar ama yine de her ihtimale karşı hanımıyla istişare eder. Hanımı biraz düşünür sonra şöyle söyler.  Eğer rüyan gerçekse o münadi tekrar sana rüyanda seslenecek. Öğle olursa gel biz hayatımızın ilk bölümünü zenginlik isteyelim der. Adam da uygun bulur.

Aradan bir süre zaman geçer hakikaten münadi rüyasında tekrar adama aynı soruyu sorar.

Adam: “Ömrümün ilk yarısını zenginlik içinde geçirmek istediğini," söyler.

 Evet olay böyle olunca, zamanla oradan, buradan, şuradan yapmış olduğu alış veriş ve  ticaretler nedeniyle adam bolluk yaşar ve zenginliği gün geçtikçe artar. Adam bu zenginliğini iyi değerlendirir bu arada fakire-fukaraya ve birçok insana yardım eder. Zenginliğini sadece kendisi için kullanmaz etrafındaki insanlara, akrabaya, eşe dosta yardımlarını yapar. Derken bir gün münadi teker rüyasında adama seslenir. Ömrünün ilk yarısını tamamladın senin fakirlere yardım etmen onların haklarını gözetmen, eşe, dosta yardımcı olman nedeniyle bundan sonraki döneminde de senin zengin olmana karar verilmiştir,” der.

Google+ WhatsApp